Ebba Deijenberg - Måndagskväll

Måndagskväll

Wow, vad denna dagen har gått fort! Tre hästar är ridna på tre olika ställen och nu är jag SÅ redo för hemgång. Jag ska sova tidigt för jag är verkligen helt slut i rutan. Tänk vad det tar på krafterna, både psykiskt och fysiskt, att rida och att hålla på med hästar! 

Har ni haft en bra dag? Det har jag. "Mina" två hästar har varit duktiga och den tredje jag red idag hade jättefina kvalitéer. Trots att jag har bra ridpass i ryggen idag sitter jag just nu och tycker att jag rider sämst i världen. Förmodligen för att jag är trött, men ändå. Varför jag sitter och tänker så vet jag inte riktigt. Kanske för att jag är så van vid att rida Aithon som levererar en superkänsla varje ridpass och som jag vet precis hur jag ska göra med. Ibland när man sitter upp på en helt okänd häst så kan det ibland kännas som att man måste rida precis tvärtemot det man har lärt sig är rätt. Det tycker jag är svårt, att våga lita på sin kunskap. Jag blir lätt så att jag börjar ratta med händerna när jag är ostabil, som nu efter flera månaders uppehåll och med noll ridstyrka i bålen. Det HATAR jag! När jag kommer på mig själv blir jag så ledsen på mig själv och då tror jag att sådana här tankar föds. Å andra sidan är det ju nu det finns en anledning, så det är bara att bita ihop och göra det bättre imorgon. Men fy, vad svårt det är...

Nu när jag kommer hem ska jag tappa upp ett varmt bad, äta en god middag och sedan slänga mig i soffan framför en film. Gud så skönt! Hur har eran måndag varit?Kommentarer:

1 -:

Hej Ebba! Jag har en fråga till dig. Det är så att jag verkligen vill lyckas i skolan. Även fast jag har medelbetyg (helt okej alltså) så vill jag nå högre, blir aldrig nöjd.. Tycker alltid att man kan göra bättre ifrån sig. Känner mig aldrig tillräcklig. Men iallafall.

Hur gör du för att hitta balans med allting? Vill själv försöka att ha helgerna pluggfria så gott som det går men ska man bestämma sig för att sitta tex 2 timmar varje dag med plugg så man får en rutin och att man vänjer in effektiv bestämd pluggtid en viss tid varje dag? Eller ska man vara friare och lägga in när det behövs som mest? Hur gör du? Om vi säger att man slutar skolan kl 16, är det bäst att sitta kvar då och plugga till klockan 18 och sen är man klar för dagen? (menar att göra så måndag-torsdag/fredag). Då får man ju in bra med pluggtid?

Förlåt för luddig fråga men behöver all hjälp jag kan få!

Sen hur gör man när man vill prata betyg med lärarna? (typ hur man ska förbättra sig för att få ett visst betyg) Vad ska man tänka på?

Du är awesome Ebba! Jag hoppas verkligen du vill skriva ett inlägg om detta!

2 Helia:

Väääärldens finaste Ebba!!!! Ställ inte så höga krav på dig själv. Det är ok att inte känna att man rider bäst i världen. Det är ok att vara otränad efter att inte ha ridit på ett tag. Försök att ha det i minnet! Du kommer att komma tillbaka - förr eller senare. Ställ inte för höga krav så resan tillbaka inte blir så jobbig som den kan bli när man sätter ribban högt. Mål och krav är bra - absolut - men i rätt mängd.

Ta hand om dig!!

Kommentera här: