Ebba Deijenberg - january 2014

Alla ♥ Dag

Gud, imorgon är det ju februari!!! Helt fantastiskt att vi svenskar har klarat av ännu en vinter... Fast å andra sidan, vintern har ju kommit först nu typ?! Med snö och slask haha! Om en månad är det liksom "vår", hur nice är inte det..? Längtar tills man kan rida utan 5 tröjor plus dunjacka haha!Hursomhelst, det var inte det som det här inlägget skulle handla om... Utan om alla hjärtans dag! Med februari (som i mina ögon är en ganska anonym och tråkig månad) kommer också dagen som sprudlar av kärlek - den 14 februari firar vi Valentines Day. 
 
När jag gick i mellanstadiet startade jag upp en Alla hjärtans dag-tidning (på typ 2 sidor) där man kunde få lämna in kärlekshälsningar, skriva dikter, fråga chans eller bara hylla en kompis. Jag måste nog säga att jag aldrig har haft denna kärleksdag som en dag där man endast hyllar sin partner - oh no - utan där man hyllar alla som man håller av. För mig innebar det miljoner av små röda utklippta hjärtan där det stod "Du är min bästa vän", "Du är den mest fantastiska pappan i världen", "Du är så söt när du ler" osv osv...
 
Jag har nog "bara" haft ett förhållande under EN alla hjärtans dag. Nej föresten, när jag gick i trean var jag ihop med en kille som jag fick väääärldens sötaste lilla nalle av på alla hjärtans dag. Okej, 2 förhållanden och 2 alla hjärtans dagar hittills. Tror jag fortfarande har kvar den där nallen om jag letar på vinden haha! Den värsta alla hjärtans dagen jag har haft hittills var nog förra året. Jag var iväg och tränade och satt helt själv på golvet i ett hotellrum och åt ris med plastbestick ur en pappersförpackning. Inget roligt på TV, mina vänner var utomlands så kunde inte ringa dom, ingen god mat och ingen speciell att skicka ett extra gulligt sms till.
 
Anyways, alla hjärtans dag är kärlekens dag för mig. Självklart ska man ju visa sin uppskattning fler gånger än en gång per år, men jag tycker det är mysigt att det finns en dag på året som är kärlekens dag. I år kommer jag fira Alla hjärtans dag som Williams flickvän, tyvärr kommer vi inte vara tillsammans den 14:e men som tur är så kommer vi kunna fira på dagen många år framöver istället! Tänkte överraska William på ett eller annat sätt ändå men hur får ni inte veta ifall William läser hihi!
 
Hur firar ni alla hjärtans dag? Firar ni ens alla hjärtans dag? Om ni firar, kommer ni fira med vänner och familj eller med er partner? Kommer ni våga ta ett extra stort steg inom kärlekslivet? Eller är det en dag som alla andra för er? Tell me!
 
En underbart härlig cover på Beatles one and only "All you need is love". 
All you need is love - love is all you need!

Q&A

Vad är det för märke på ditt kandar och pannband?
Mitt kandar fick jag med när jag köpte Aithon, det är från Otto Schumacher tror jag. Har pimpat upp det lite med en ny lacknosgrimma och pannband, också från Otto Schumacher. Nosgrimman är köpt på Marietorp Ridsport och pannbandet på Kungsbacka Ridsport. 

Vad kommer dina ridtäcken ifrån?
Jag fick 2 AMAZINGLY fina Anna Scarpati-täcken av min mamma i 18-årspresent som jag fick designa själv. Detta gjorde jag genom Kungsbacka Ridsport.

Var kommer dina stövlar ifrån?
De kommer från Petrie. De är inköpta på den stora Schockenmöhle-butiken som ligger i Vechta (tror jag), som ligger i Tyskland. Jag hade sån tur, när jag var där hade de bara ett par bruna stövlar inne och de passade mig heeeelt perfekt. Meant to be... ;-)
 
 

Trött i kroppen men glad ändå

Alltså det måste ju finnas någon speciell kraft med fredagar? Typ något glittrande som får en att känna frihet och självständighet haha.. Typ som när man fyllde 18 ;-)
Aithon var duktig idag men jag känner själv att jag är sliten i kroppen. Att rida varje dag och sedan köra stenhårt på gymmet och i skolan tar på kroppen, minst sagt. Dessutom när jag har sovit dåligt några dagar i rad. Jag orkade inte riktigt rida fullt ut och ta vara på Aithons energi idag så därför får jag skälla lite på mig själv haha! Red igenom MSVA:1an och visst märks det att jag inte har ridit den på ett tag. Det tekniska sitter, absolut, men det här med att rida program är så galet viktigt. Att kunna rida rörelse på rörelse och hålla kvalitén igenom 7 minuter. Jag och Anette har bestämt att jag ska rida några delar ur MSVA:1an varje träning nu fram till tävlingen. Vi kan alla rörelser var och en för sig, men det ska gå som ett rinnande vatten. 2 veckor kvar till första start!
 
Något annat roligt som jag har att berätta är att jag nästa vecka ska på 2 timmars coachning av en av Sveriges mest framstående mentala coacher. Jag hade som ni vet ett väldigt tufft år förra året och då tappade jag mycket av min mentala styrka som jag hade när jag red ponny. Den ska tillbaka nu! Jag måste ha ett ännu starkare psyke inför den här säsongen, så är det bara. Jag har jobbat med denna coach då jag red på ponny under året då jag gjorde min satsning, så vi känner varandra. Ska bli riktigt kul att ses igen och se vad vi ska jobba med!
 
Nu ska jag faktiskt ta och vila en stund, bara chilla för mig själv. Plocka iordning på rummet, tända lite ljus, kanske kolla en film och bara slappa. Därefter ska jag åka och titta på lite nya träningskläder och dessutom försöka fixa min mobil som är inne på sina sista andetag nu...
 
På tal om mental styrka:
If: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Is equal to; 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
 
Then H+A+R+D+W+O+R+K ; 8+1+18+4+23+15+18+11=98%
K+N+O+W+L+E+D+G+E ; 11+14+15+23+12+5+4+7+5=96%
L+O+V+E; 12+15+22+5 = 54%
L+U+C+K ; 12+21+3+11 = 47%
 
 
None of them makes 100%. Then what makes 100% ???
Is it Money? NO !!! M+O+N+E+Y= 13+15+14+5+25=72%
Leadership? NO !!! L+E+A+D+E+R+S+H+I+P= 12+5+1+4+5+18+19+8+9+16=97%
 
Every problem has a solution, only if we perhaps change our"ATTITUDE".
A+T+T+I+T+U+D+E ; 1+20+20+9+20+21+4+5 = 100%
It is therefore OUR ATTITUDE towards
Life and Work that makes OUR Life 100% Successful...