Ebba Deijenberg - may 2014

En vanlig vecka för Aithon

Även om inte Aithon tränas lika hårt just nu som han gjorde för tre månader sedan så är upplägget ungefär samma även om det inte är lika tävlingsinriktat, såklart.
I februari kommer jag ihåg att en typisk vecka utan tävling kunde se ut såhär:
 
Måndag Lösgörande pass för Anette
Tisdag Lösgörande inriktning teknik, för Anette
Onsdag Teknikträning för Daniela, exempelvis rida program
Torsdag Aithon joggas lätt eller skrittas ut
Fredag Lösgörande pass för Anette (åh, saknar min "stående" tid i ridhuset kl 10 varje fredag!)
Lördag Lösgörande inriktning teknik, stereoträning
Söndag Aithon vilar helt och går endast promenad och i hagen
 
 
Nu hade jag inte bestämda träningsdagar för Anette och Daniela men jag hade tränarövervakning av någon av dom (och ibland av båda samtidigt - stereoträning) nästan uteslutande, 5 dagar i veckan. Vi red inte 1 h extremt hårt varje dag, utan kunde anpassa arbetet efter hur Aithon kändes och vad vi behövde jobba på. Fördelar med att ha sina tränare på gården och kunna rida samtidigt!
 
Idag tränar jag inte för tränare utan ber ibland bara Daniela eller Anette (eller mamma) att slänga ett öga på Aithon när jag rider. Idag slänger jag in vilodagar lite när jag känner för det, dels för att jag inte tränar på samma nivå och en förlorad träningsdag inte gör så mycket, men också pågrund av värmen. Jag försöker se till att Aithon iallafall jobbas uppsuttet 5 dagar i veckan, om det bara är ett skrittpass i 10 minuter så räknas det in också i jobbet. Just nu är största fokus bara att bygga upp Aithon igen som har vilat länge och hålla honom mjuk och glad. Eftersom vi inte har bråttom tillbaka till tävlingsbanorna i år eftersom min säsong är "förstörd", så gör vi sådant som vi känner för för dagen. Det är rätt härligt det med. 
 
Igår under ett joggingpass på utebanan!
 
 
 

Ihopsläpp med Simba

 
 
 
 
 
Heeeelt förvånad över att Simba och Aithon var så coola, haha!
 
 
 
 
 
Dör söthetsdöden! Lilla Simba är en jättefin hopponny som bl. a har gått GP-ponnyn i Scandinavium. Just nu letar han efter en ny liten ryttare. Aithon älskar Simba och vill alltid gå till hans box när man tränsar i stallet, därav idén att släppa ihop dom. När Aithon märkte att man kunde klia på Simba och få kli tillbaka slutade han inte att klia. Mitt lilla hjärta ♥

Lördag

Vi sitter och äter frukost framför Nyhetsmorgon så passar på att säga hej till er här inne :-) hur mår ni? Idag är dag två av Summerburst och det är helt sjukt mycket folk i stan. Det är dessutom Andra Långdagen samtidigt som det är West Pride så hela Göteborg är en stor fest. Härligt men lite tråkigt att jag inte kan vara med själv.

Idag ska jag plugga under dagen (nähä?) och till stallet i eftermiddag. Ska visa er bilder från ihopsläppet igår också, så fina bilder. Hoppas ni får en härlig dag! 
Gårdagens favoritbild!