Ebba Deijenberg - may 2014

En vanlig vecka för Aithon

Även om inte Aithon tränas lika hårt just nu som han gjorde för tre månader sedan så är upplägget ungefär samma även om det inte är lika tävlingsinriktat, såklart.
I februari kommer jag ihåg att en typisk vecka utan tävling kunde se ut såhär:
 
Måndag Lösgörande pass för Anette
Tisdag Lösgörande inriktning teknik, för Anette
Onsdag Teknikträning för Daniela, exempelvis rida program
Torsdag Aithon joggas lätt eller skrittas ut
Fredag Lösgörande pass för Anette (åh, saknar min "stående" tid i ridhuset kl 10 varje fredag!)
Lördag Lösgörande inriktning teknik, stereoträning
Söndag Aithon vilar helt och går endast promenad och i hagen
 
 
Nu hade jag inte bestämda träningsdagar för Anette och Daniela men jag hade tränarövervakning av någon av dom (och ibland av båda samtidigt - stereoträning) nästan uteslutande, 5 dagar i veckan. Vi red inte 1 h extremt hårt varje dag, utan kunde anpassa arbetet efter hur Aithon kändes och vad vi behövde jobba på. Fördelar med att ha sina tränare på gården och kunna rida samtidigt!
 
Idag tränar jag inte för tränare utan ber ibland bara Daniela eller Anette (eller mamma) att slänga ett öga på Aithon när jag rider. Idag slänger jag in vilodagar lite när jag känner för det, dels för att jag inte tränar på samma nivå och en förlorad träningsdag inte gör så mycket, men också pågrund av värmen. Jag försöker se till att Aithon iallafall jobbas uppsuttet 5 dagar i veckan, om det bara är ett skrittpass i 10 minuter så räknas det in också i jobbet. Just nu är största fokus bara att bygga upp Aithon igen som har vilat länge och hålla honom mjuk och glad. Eftersom vi inte har bråttom tillbaka till tävlingsbanorna i år eftersom min säsong är "förstörd", så gör vi sådant som vi känner för för dagen. Det är rätt härligt det med. 
 
Igår under ett joggingpass på utebanan!